Ποιο σύστημα σιδερώματος να πάρω;

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η πιο βαρετή οικιακή δραστηριότητα είναι για τους περισσότερους το σιδέρωμα των ρούχων. Η λύση σε αυτή την τόσο βαρετή δουλειά δεν είναι άλλη από ένα καλό σύστημα σιδερώματος, έτσι ώστε το σιδέρωμα να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα, εύκολα αλλά και σωστά.

Φυσικά υπάρχουν αμέτρητες επιλογές με εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα και πληθώρα χαρακτηριστικών και τιμών. Αυτό που θα κάνουμε σε αυτό το άρθρο είναι να επεξηγήσουμε κάθε χαρακτηριστικό που μπορεί να συναντήσετε στις περιγραφές των εν λόγω προϊόντων, ώστε να σας βοηθήσουμε να αγοράσετε το καλύτερο σύστημα σιδερώματος για εσάς.

Σύστημα σιδερώματος – Σίδερο ατμού με μπόϊλερ (boiler)

Είναι η εξέλιξη των ατμοσίδερων που χρησιμοποιούσαμε παλαιότερα. Η μεγάλη τους διαφορά είναι ότι υπάρχει το μπόϊλερ ξεχωριστά από το σίδερο, παράγοντας περισσότερο ατμό και με μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με ένα κλασσικό ατμοσίδερο όπου όλα γίνονται στο σώμα της συσκευής.

Τι να προσέξω σε ένα σύστημα σιδερώματος;

Όπως είπαμε και παραπάνω η μαγική συνταγή είναι να κατανοήσετε ποια συσκευή είναι η ιδανική για εσάς και για τον όγκο του σιδερώματος που θα τη χρησιμοποιήσετε. Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά ποια είναι τα πιο βασικά χαρακτηριστικά που θα παρατηρήσετε στις περιγραφές των συστημάτων σιδερώματος.

Ισχύς

Η ισχύς μετριέται σε watts. Όσο περισσότερα, τόσο πιο γρήγορα θα ζεσταθεί το νερό και θα ξεκινήσετε το σιδέρωμα. Είναι σίγουρα ένα σημαντικό σημείο για να ξεκινήσετε την έρευνά σας, αλλά δεν επηρεάζει τόσο πολύ το σιδέρωμα συνολικά.

Bars

Τα bars είναι η μονάδα μέτρησης της πίεσης του ατμού, καθώς αυτός βγαίνει από την πλάκα του σίδερου. Από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά αφού επηρεάζει πολύ την ποιότητα της δουλειάς που θα κάνουμε. Ο γενικός κανόνας λέει πως όσο περισσότερα τόσο καλύτερα!

Απόδοση ατμού (Σταθερή ποσότητα και έξτρα βολή)

Θα το δείτε γραμμένο σε γραμμάρια ανά λεπτό, δηλαδή gr/min, και είναι η μέτρηση για 2 διαφορετικά χαρακτηριστικά. Της σταθερής ποσότητας του ατμού όσο το σίδερο είναι απλά σε λειτουργία και της ποσότητας βολής δηλαδή του ατμού που βγαίνει από το σίδερο όταν πιέσουμε το κουμπί. Σε κάποια από τα συστήματα υπάρχει και η δυνατότητα ρύθμισης της ποσότητας που θα βγαίνει με το πάτημα του κουμπιού. Φυσικά όσο πιο μεγάλη παραγωγή ατμού τόσο πιο εύκολο το σιδέρωμα για εμάς.

Υλικό πλάκας

Η κάθε εταιρία έχει τις δικές τις ονομασίες και τύπους πλακών. Οι πιο κοινές είναι η κεραμική, inox, από παλλάδιο και από ανοξείδωτο ατσάλι. Η επιλογή έχει να κάνει κυρίως με την εμπειρία που ήδη έχετε από τη χρήση προηγούμενων συσκευών. Εκτός όμως από το υλικό, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν και τον αριθμό και την κατανομή των οπών στο πέλμα της συσκευής, καθώς και το πάχος της μύτης. Συνήθως δεν αναγράφεται στην περιγραφή ως χαρακτηριστικό και γι αυτό θα πρέπει να δείτε τις φωτογραφίες εάν πρόκειται να κάνετε την αγορά σας διαδικτυακά.

Χωρητικότητα και τύπος δοχείου νερού

Μετριέται σε λίτρα και είναι εύκολα αντιληπτό πως μας λέει το πόσο νερό θα χωρέσει το δοχείο-boiler. Όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο πιο μεγάλος θα είναι ο χρόνος ανάμεσα στα γεμίσματα. Φυσικά πλέον υπάρχουν τα δοχεία refill, στα οποία μπορούμε να προσθέσουμε νερό ανά πάσα στιγμή, χαρακτηριστικό που κάνει τη δουλειά σημαντικά ευκολότερη.

Ρυθμίσεις τύπου υφασμάτων

Με θερμοστάτη, με συγκεκριμένες επιλογές ρυθμίσεων ή δίχως καμία ρύθμιση μπορείτε να επιλέξετε το σύστημα σιδερώματος που σας εξυπηρετεί καλύτερα, δίχως κανένα φόβο για τα ρούχα σας.

Μοιραστείτε το: