Γιατί να αγοράσω αφυγραντήρα;

Ο αφυγραντήρας μειώνει το κόστος θέρμανσης

Θα παρατηρείτε πόσο πιο δύσκολο είναι να θερμάνει κανείς ένα σπίτι με υψηλή υγρασία και πόσο περισσότερο δαπανηρό. Θα δείτε τεράστια διαφορά στην ταχύτητα, αλλά και το κόστος της θέρμανσης του σπιτιού σας, εάν το σπίτι σας διατηρεί τα σωστά επίπεδα σχετικής υγρασίας.

Ο ξηρός αέρας είναι πολύ πιο εύκολο να θερμανθεί από τον υγρό αέρα (λιγότερα μόρια νερού στον αέρα για να θερμανθούν). Τα χρήματα που θα ξοδεύατε για το λογαριασμό θέρμανσης ενός σπιτιού με υψηλά επίπεδα υγρασίας είναι σαφώς περισσότερα από τα χρήματα που θα ξοδέψετε για την αγορά και τη λειτουργία του αφυγραντήρα.

Υγρασία και μούχλα στο σπίτι – αντιμετώπιση με αφυγραντήρα

Οι αφυγραντήρες δίνουν λύση στο πρόβλημα της υψηλής υγρασίας που λίγο ή πολύ όλοι μας το έχουμε βιώσει. Είτε πρόκειται για εξοχική κατοικία είτε για τη μόνιμη κατοικία όλοι μας είχαμε την άσχημη εμπειρία της υγρασίας στους τοίχους. Μπογιά στους τοίχους που σκάει, υγρασία στο ταβάνι, κατεστραμμένα έπιπλα και ξύλινα πατώματα, παράθυρα που στάζουν και αφήνουν μαύρα στίγματα, κ.ά. Συνηθισμένα προβλήματα που τελικά μας κοστίζουν μια περιουσία, ξανά και ξανά. Οι αφυγραντήρες αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα υγρασίας: υγρασία στον τοίχο, υγρασία συμπύκνωσης, υγρασία σε παράθυρα και κουφώματα.

Τι να προσέξω πριν την αγορά αφυγραντήρα;

Πόσα λίτρα πρέπει να είναι ο αφυγραντήρας που θα αγοράσω;

Για την επιλογή των λίτρων του αφυγραντήρα που θα αγοράσουμε, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τους παρακάτω παράγοντες:

  •  Τα τετραγωνικά του χώρου που θέλουμε να καλύψουμε
  •  Τη μόνωση που έχει ο χώρος μας και αν παρουσιάζει προβλήματα υγρασίας στους τοίχους (πχ. μούχλα κλπ)
  •  Το επίπεδο υγρασίας που έχει η περιοχή στην οποία βρίσκεται το σπίτι
  •  Η επικοινωνία των χώρων μεταξύ τους, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο για το αν θα επιλέξουμε έναν ή περισσότερους αφυγραντήρες

Τι είναι η λειτουργία “Έξυπνη Αφύγρανση” και σε τι μας ωφελεί;

Κατά την επιλογή της λειτουργίας “Έξυπνη Αφύγρανση”, ο αφυγραντήρας επιλέγει μόνος του το ποσοστό υγρασίας που θα πρέπει να επιτύχει στο χώρο λαμβάνοντας υπόψιν του τις ιδανικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας του χώρου. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άνεσης με τον πλέον οικονομικό τρόπο και την χαμηλότερη κατανάλωση.

Γιατί χρειάζομαι αφυγραντήρα με λειτουργία “Στέγνωμα Ρούχων”;

Η ατμόσφαιρα κατά τους χειμερινούς μήνες περιέχει υψηλό ποσοστό υγρασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ρούχα να στεγνώνουν πολύ δύσκολα και έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα. Η χρήση ενός απλού αφυγραντήρα μπορεί να στεγνώνει τα ρούχα, αλλά αν λειτουργήσει για παραπάνω ώρες, τότε το αποτέλεσμα δε θα είναι το επιθυμητό. Τα ρούχα θα στεγνώσουν σε τέτοιο υπερβολικό βαθμό που θα δυσκολεύουν ακόμα και στο σιδέρωμα. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχονται να καλύψουν οι αφυγραντήρες. Με την ειδική λειτουργία Στεγνώματος Ρούχων που διαθέτουν, στεγνώνουν τα ρούχα με τον πιο κατάλληλο τρόπο, εξασφαλίζοντας ευωδιαστά και στεγνά ρούχα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι οικονομικότερο να στεγνώνουν τα ρούχα μου με τη χρήση αφυγραντήρα;

Τους χειμερινούς μήνες που η ηλιοφάνεια είναι σχετικά περιορισμένη και η εξωτερική υγρασία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, το στέγνωμα των ρούχων δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Η χρήση εναλλακτικών μεθόδων καθίσταται αναγκαία. Τα στεγνωτήρια ρούχων είναι μία εναλλακτική λύση, αλλά η μεγάλη ενεργειακή τους κατανάλωση, όπως επίσης και η φθορά που προκαλούν στα ρούχα λόγω τον υψηλών θερμοκρασιών που ανεβάζουν, τα καθιστούν μία σημαντικά ακριβότερη λύση. Αντίθετα οι αφυγραντήρες είναι συσκευές με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και χάρη στα ειδικά προγράμματα που διαθέτουν, πετυχαίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος.

Αναβαθμίζεται ποιοτικά ο αέρας του εσωτερικού χώρου με τη χρήση του αφυγραντήρα;

Η υγρασία σε ένα χώρο εκτός από το αίσθημα δυσφορίας που προκαλεί, συμβάλει και στην ανάπτυξη διαφόρων βλαβερών για την υγεία μικροοργανισμών. Γι’ αυτό το λόγο συνίσταται να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μείωση της υγρασίας και ιδιαίτερα η χρήση αφυγραντήρων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξασφαλίσετε ιδανικά επίπεδα υγρασίας και να απολαύσετε καθαρό και υγιεινό αέρα στο χώρο σας.

Συμβάλει στη θέρμανση του χώρου ένας αφυγραντήρας;

Με τη χρήση του αφυγραντήρα επιτυγχάνουμε βελτίωση στην αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου από τον ανθρώπινο οργανισμό. Αναλυτικότερα, η σχετική υγρασία ενός χώρου έχει άμεση σχέση με την αίσθηση της θερμοκρασίας που αντιλαμβανόμαστε. Ας δούμε ένα παράδειγμα: σε ένα χώρο με θερμοκρασία 20°C και υγρασία 70% το ανθρώπινο σώμα αισθάνεται ότι κρυώνει, ενώ στον ίδιο χώρο με θερμοκρασία 20°C και υγρασία 45% η αίσθηση είναι πια τελείως διαφορετική. Επομένως, παρά το γεγονός ότι ο αφυγραντήρας μπορεί να μην αυξάνει τη θερμοκρασία του χώρου μας, προσφέρει καλύτερη αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου.

Τι είναι η συνεχής αποστράγγιση;

Οι αφυγραντήρες παρέχουν την δυνατότητα συνεχούς αποστράγγισης. Πολύ συχνά δεν είναι δυνατή η διαρκής παρουσία μας στο χώρο όπου είναι εγκατεστημένος ο αφυγραντήρας, έτσι ώστε να μπορούμε να αδειάζουμε το δοχείο συλλογής του νερού (εξοχικά σπίτια, απομακρυσμένες αποθήκες κλπ). Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η σύνδεση του αφυγραντήρα μας μέσω ενός ελαστικού αγωγού με την πλησιέστερη αποχέτευση, ώστε τα συλλεχθέντα υγρά να απομακρύνονται κατευθείαν από τη συσκευή και να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη λειτουργία για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο.

Τι είναι η συνεχής αφύγρανση;

Σε πολλές περιπτώσεις η υγρασία ενός χώρου είναι τέτοια που απαιτείται η συνεχής λειτουργία του αφυγραντήρα. Με τη λειτουργία της συνεχούς αφύγρανσης, η συσκευή λειτουργεί αδιάκοπα, ανεξαρτήτως του ποσοστού υγρασίας που έχουμε ορίσει. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να επιτύχουμε την όσο το δυνατό χαμηλότερη υγρασία του χώρου. Η συνεχής αφύγρανση βρίσκει επίσης εφαρμογή σε περιπτώσεις που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον αφυγραντήρα για να στεγνώσουμε τα ρούχα. Η μονάδα λειτουργεί συνεχώς, μειώνοντας την υγρασία στον χώρου και διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο το στέγνωμα των ρούχων.

Ποιά είναι η ιδανική θέση που θα πρέπει να τοποθετήσω τον αφυγραντήρα μέσα στο σπίτι;

Ο αφυγραντήρας θα πρέπει να τοποθετηθεί στους χώρους με την περισσότερη υγρασία και στους χώρους που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μία συσκευή για κάθε χώρο, αλλά μπορείτε να εναλλάσσετε την ίδια συσκευή στους διάφορους χώρους του σπιτιού σας. Φροντίστε να τοποθετήσετε τον αφυγραντήρα σε ένα σημείο στο δωμάτιο όπου δεν θα παρεμποδίζεται τόσο η χρήση του δωματίου, όσο και η χρήση του αφυγραντήρα. Θα πρέπει να έχετε εξασφαλίσει επαρκή χώρο περιμετρικά του αφυγραντήρα ώστε να μην εμποδίζεται τον αέρα που εισέρχεται και εξέρχεται από αυτόν, φροντίζοντας να βρίσκεται σε απόσταση από πηγές θερμότητας.

Μοιραστείτε το: